garage de egmonden over ons pandgarage-de-egmonden_over-ons12-2

Garage de Egmonden
bijna zeventig jaar
een begrip in Egmond aan den HoefGarage De Egmonden, aan de Nieuwe Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef, staat al bijna zeventig jaar, op een persoonlijke manier, voor een grote groep tevreden klanten klaar.

Onze kracht ligt in de open en eerlijke manier van repareren en onderhouden van uw auto. Wij begrijpen als geen ander dat u op uw auto moet kunnen vertrouwen tegen een eerlijke prijs. Service, flexibiliteit, duidelijke afspraken en het nakomen hiervan staan bij ons hoog in het vaandel!

Naast onderhoud en reparatie van uw auto kunt u bij ons ook terecht voor apk, (winter)banden en uitstekende occasions met 6 maanden BOVAG garantie.

Historie in het kort


Sinds 1954 is Garage de Egmonden gevestigd aan de Nieuwe Egmonderstraatweg 12 in Egmond aan den Hoef. In 1966 nam Gerard Driehuis het garagebedrijf over van Jan Groot. In 1968 kwam Peter Bijnsdorp als jong broekie in dienst van Gerard Driehuis. Bij wie ook Peter de Goede, jaren later, als zestienjarige begon als leerling automonteur. Na zes jaar kreeg Peter de Goede een andere baan en heeft hij ruim tweeentwintig jaar bij verschillende garages ervaring opgedaan. In 1988 nam Peter Bijnsdorp Garage de Egmonden over van Gerard Driehuis. Peter druk in de werkplaats en zijn vrouw Marian met de administratie.

In 2010 keerde Peter de Goede terug naar Garage de Egmonden met de intentie om het garagebedrijf over te nemen, hetgeen per 1 januari 2012 een feit werd. Peter Bijnsdorp nam na vijftig jaar in de werkplaats te hebben gewerkt en vierentwintig jaar eigenaar te zijn geweest afscheid van 'zijn' Garage de Egmonden.


Foto van Peter Bijnsdorp en Peter de Goede ter gelegenheid van de overname in 2012.


'Gedurende de jaren is er veel veranderd, met name in de arbeidsomstandigheden is het een wereld van verschil. Tegenwoordig heb je in de werkplaats bijvoorbeeld een afzuiginstallatie voor uitlaatgassen. Vroeger bleef die walm gewoon in de werkplaats hangen. Heel ongezond! Ook de techniek is in de vijftig jaar totaal veranderd. Dat de elektronica zijn intrede deed werd het echte sleutelen minder. Nu is het veel meer computerwerk. En als je tegenwoordig een nieuwe auto koopt zit er niet eens meer een reservewiel bij, alleen een spuitbusje om klein lekken te dichten. Lukt dat niet, dan kun je de bergingsdienst bellen, die varen er wel bij.'

Inmiddels is Peter de Goede al bijna tien jaar de eigenaar van Garage de Egmonden, waar hij samen met zijn vaste medewerker Caspar en Erik op de maandag de werkplaats bestiert en Sandra sinds 2014 de administratie voor haar rekening neemt.

Met Sandra op kantoor en...


Peter, Erik, Rens, Chris en Caspar in de werkplaats.


parallax background

Werken bij
Garage de Egmonden?

Op dit moment geen vacatures!

Meer weten over Garage de Egmonden?


Maak bij voorkeur telefonisch een afspraak of kom langs!